Menu
  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • Altijd de beste service
  • 5.000 m² alles onder één dak
  • Elke zondag geopend

Woontrends 2017/2018

Nieuwsgierig naar de woontrends van 2018? Wij delen ze met je!

Kleur van het jaar 2018: Heart Wood
De ColourFutures 2018 is de vijftiende editie van het wereldwijde kleurenonderzoek van Akzo Nobel in opdracht van het verfmerk Flexa. Voor 2018 is de kleur van het jaar ‘Heart Wood’. Een warme roze tint die je makkelijk kunt combineren met andere kleuren. De kleur verandert van kleur en toon als je hem met andere kleuren combineert. Zo kan je hem zó toepassen dat hij perfect in jouw interieur past. Andere kleuren die in opkomst zijn: warm- en donkerrood, oranje, aubergine paars, poeder- en zandkleuren.

Bruin het nieuwe zwart, goud het nieuwe koper
Waar zwart dit jaar ontzettend populair was, verliest het in 2018 langzaam aan populariteit. Bruin is het nieuwe zwart. Vooral teak hout en eiken gaan we veel terugzien. De basiskleur zal voornamelijk wit zijn. De bruine en gouden accessoires bij een witte basiskleur zorgen voor een luxueuze uitstraling. Goud zal in 2018 namelijk de populariteit van koper overnemen. En dan vooral qua accessoires. Denk hierbij niet alleen aan waxinelichthouders en vaasjes, maar ook aan gouden details op de muur, het servies en bestek.

Colorblocking
Overgewaaid van de fashion catwalk naar de interieurwereld: colorblocking. Colorblocking gaat om het combineren van meerdere contrasterende, felle kleuren. Voor een maximaal colorblocking-effect geef je de muren één of meer knallende kleuren in combinatie met strakke meubels met eveneens een felle kleur. Iets te veel van het goede? Een paar felgekleurde kussens op een lichte bank en neon accessoires kunnen al een groot verschil maken. Misschien is colorblocking je wat te gedurfd, gewaagd is het in ieder geval zeker!

Prints
Geometrische vormen blijven in 2018 nog even hangen. Denk hierbij aan prints met driehoekjes, cirkels en ruiten. Laat ze bijvoorbeeld terugkomen in het behang, je dekbedovertrek of vloerkleed. Naast de geometrische vormen zien we in 2018 ook weer veel op de natuur geïnspireerde prints. De afgelopen jaren kwamen de vrolijke prints met ananassen en flamingo’s al veel voorbij. In 2018 zal dit alleen nog maar meer worden! Typografie staat ook steeds meer centraal. Verzamel al je mooie prints, foto’s en kunstwerken en hang ze allemaal bij elkaar aan één muur voor een speels effect.

Groen en natuurlijk
Al eerder schreven wij over de trend ‘groen in huis’. Ook 2018 beloofd weer een groen jaar te worden waarin de natuur centraal staat in het interieur. Naast echte planten, zie je deze trend ook terug in prints, wandbekleding en servies. Combineer deze kleuren met natuurlijke materialen, zoals hout en bamboe voor een oase aan rust in je interieur.

Verbruggen, blog, inspiratie, Woontrends 2017/2018
Verbruggen oss, inspiratie, groen in huis